Psidium striatulum, známou jako Guajava Mirim nebo úzkolistou guavu. Má středně veliké plody se žlutou slupkou a jasně růžovou dužinou jsou opravdovou lahůdkou mezi guavami.
Chuť, která vás pohladí
Tato guava je sladká, šťavnatá a aromatická, s jemnou květinovou vůní a tropickými tóny. Při konzumaci přímo z ruky chutná přesně tak, jak voní – voňavá, lahodná a svěží.
Listy se tradičně používají jako čaj na léčbu průjmů, například v Indii nebo Číně. V Mexiku je ovoce využíváno na hojení ran díky svým antibakteriálním a hojivým vlastnostem.
Vypěstujte si svůj tropický ráj
Tato guava je jednou z nejlepších druhů, které můžete pěstovat. S minimální péčí se stane ozdobou vaší zahrady nebo terasy. Ať už si chcete užívat její chutné plody čerstvé, nebo je využít v dezertech či nápojích, vždy vám připomene krásy a vůně tropů.
PODROBNĚJŠÍ POPIS PSIDUM STRIATULUM ZDE
Návod na pěstování Psidium guineense
Substrát:
- Nejlépe kyselejší a dobře propustný
- Doporučená směs: 2 díly rašeliny, 1 díl perlitu, 1 díl hlíny ze zahrady a trochu písku
Stanoviště:
- Doma: Co nejblíže k oknu, s dostatkem světla.
- Letnění venku (pouze od jara do podzimu): Polostín, chráněné místo bez větru.
Zimování:
- Tropická rostlina – nesnese dlouhodobě teploty pod 5 °C. Ideálně 15 až 20 C
- Umístěte do obýváku, chodby, zimní zahrady nebo temperovaného skleníku, vždy co nejblíže k oknu
Hnojení:
- Hnojiva Běžná vodou rozpustná, nebo granulovaná
- U rostlin do 2 let používejte poloviční dávky.
- Starší rostliny snesou běžné dávky.
- Vhodné hnojivo: dlouhodobé granulované hnojivo OSMOCOTE